Koło METALURG po XVI Wędkarskiej Karczmie Piwnej

XVI Wędkarska Karczma Piwna (a XXIX wędkarzy i odlewników) odbyła się w jakże nam przyjaznych obiektach hotelu i restauracji „AWIS” w Kutnie. Właściciele obiektu oraz zatrudniony tam personel dołożyli wielu starań aby wędkarscy bracia piwni byli godnie przyjęci i by nie brakowało świetnych dań polskiej kuchni : flaki, golonka z kiszoną kapustą, czerwony barszczyk, ryby smażone, śledzie na kilka sposobów, różne sałatki i prawdziwe zimne nóżki. Zapewnili bardzo zgrany zespół młodych adeptów wędkarstwa do sprawnej obsługi.
Rozpoczęto od wyróżnień :
- kol. Roman Cieślak V-ce Prezes Koła został wyróżniony srebrną odznaką PZW, a odznaczenie wręczyli  V-ce Prezes OM PZW Wojciech Szubierajski i Prezes Koła Zbigniew Gralewski
- ww. wymienieni nagrodzili nagrodą Prezesa OM PZW Zbigniewa Bedyńskiego odchodzącego z funkcji Wójta Gminy Kutno (II – VII kadencji) pana Jerzego Bryłę
- przedstawiciele samorządu i sponsorów przekazali nową flagę związkową dla Koła
- elekci na stanowiska Prezydenta Miasta i Wójtów otrzymali stosowne upominki
Jak co roku sala pękała w przysłowiowych szwach – wędkarze, odlewnicy, parlamentarzyści, samorządowcy i przedsiębiorcy. Dzięki wsparciu naszych drogich i szczodrych sponsorów mogliśmy zapewnić świetne piwo, zorganizować bufet zimnych przekąsek od rodzimych przedsiębiorców (łosoś wędzony, wspaniałe wiejskie podroby, kiełbasy i wędzonki, słoniny wędzone, cała szynka wędzona z kością, doskonałe pieczywo i wielka drożdżówka). Przeprowadziliśmy kilka konkursów a wszyscy uczestnicy byli nagrodzeni. Ławy ostro konkurowały w wesołych śpiewach na cześć ław pozostałych, a uczestnicy ochoczo smarowali gardła złocistym spienionym napojem. Atmosfera rodzinna, nawiązało się wiele nowych znajomości. Co rok przybywa coraz więcej młodych ludzi, co dobrze wróży dla utrzymania tej fajnej dorocznej imprezy. Kiedy wszyscy doskonale się bawili kol. Roman Cieślak zgotował nam miłą niespodziankę : zaordynował pieczeń z dzika z kaszą pęczak oraz z doskonałym sosem prawdziwkowym i chrzanowym.
Umówiliśmy się na następne spotkanie za rok, w nowej już Sali hotelu „AWIS”.